sfaturi de economisire

Romanii inca nu stiu sa economiseasca si nu sunt obisnuiti sa faca economii de la o luna la alta in mod eficient, nu pe baza practicii “bani la saltea” sau “bani pentru zile negre”. Economiile nu trebuie sa fie exclusiv destinate situatiilor de urgenta, ci si situatiilor in care persoanele doresc sa faca o achizitie importanta, sa isi cumpere un nou obiect de mobilier fara a apela la un credit bancar sau nebancar sau sa plece intr-o vacanta.

Banii lichizi tinuti in casa nu reprezinta chiar cea mai buna solutie de economisire. In cele ce urmeaza, va oferim sfaturi pe care le pot lua in calcul persoanele care sunt gata sa faca o schimbare majora in viata lor. CrediteNebancare.ro va invata sa economisiti smart!

Deschiderea unui cont de economii la banca si alimentarea acestuia

Pentru a economisi bani, nu este suficient ca persoanele in cauza sa isi deschida un cont de economii, trebuie sa il si alimenteze lunar sau ori de cate ori este posibil si au o suma de bani mai mare castigata, primita, o prima, un bonus sau o mostenire.

Economisirea unei sume fixe de bani de la o luna la alta

Persoanele care isi propun sa economiseasca o suma fixa de bani lunar vor invata cum sa faca acest lucru renuntand la un viciu spre exemplu sau la un moft. Suma fixa de bani se poate depune in cont fara posibilitatea retragerii. Oamenii vor invata, astfel, ca in loc sa se imprumute de la un salariu la altul, vor invata sa economiseasca de la un salariu la altul.

Achizitionarea produselor la promotie, alimentare sau nealimentare

Produsele care se afla la promotie, atat alimentare, cat si nealimentare reprezinta o varianta buna de economisire.

Folosirea unei sacose de plastic la mai multe cumparaturi

O mare parte din banii ce ar putea fi economisiti se duc lunar pe sacosele cumparate la fiecare drum la magazin. O punga tinuta in geanta sau in buzunar la fiecare iesire din casa ajuta la economisirea inteligenta a banilor.

Ingrijirea dintilor si a sanatatii

Este un lucru binecunoscut faptul ca preturile serviciilor medicale si stomatologice sunt foarte mari, de aceea este important ca dintii sa fie bine ingrijiti si sanatatea sa fie protejata printr-un stil de viata sanatos astfel incat sa se evite cheltuielile suplimentare.

Achizitionarea articolelor vestimentare si de incaltaminte de calitate

Cu cat articolele vestimentare sunt de mai buna calitate si incaltamintea este din piele, cu atat acestea se vor deteriora mult mai greu in timp si nu necesita inlocuire. Concret, in loc sa dea cateva sute de lei o data pe sezon pe adidasi, mai bine dau cateva sute de lei pentru cateva sezoane.

Achizitionarea legumelor si fructelor de padure congelate

Fructele de padure necesare pentru prepararea tartelor si legumele pentru ciorbe si pentru alte preparate pot fi cumparate congelate, astfel incat sa fie pastrate cat mai mult timp.

Achizitionarea hartiei igienice si servetelelor de bucatarie mai ieftine

Hartia igienica mai ieftina, care nu are neaparat trei straturi si iz de piersica este o investite buna si o modalitate eficienta de a economisi bani.

Achizitionarea produselor la promotie de pe internet

De multe ori, articolele de pe internet au preturi mult mai mici decat cele din magazinele de desfacere.

Listele de cumparaturi ajuta la economisirea lunara a banilor

Inainte de a pleca la cumparaturi, este importanta lista pe care se pot scrie atat alimentele cat si produsele nealimentare necesare urgent.

Economii la energia electrica

Scoaterea din priza a aparatelor electrice, a incarcatoarelor de telefoane si a altor aparate electrice aduc mari energii la factura de electricitate.

Folosirea becurilor LED in detrimentul celor traditionale

Becurile LED vor avea un pret de achizitie mai mare decat cele normale, insa nu consuma decat o zecime din energia folosita de becurile clasice.

Pachetul la scoala sau la munca sa fie luat de acasa

Mancarea de acasa luata pentru pauza de munca sau la scoala va reduce semnificativ bugetul alocat acestei necesitati.

Renuntarea la sucuri din comert

Sucurile din comert costa foarte mult si sunt daunatoare pentru sanatate, iar eliminarea acestora din dieta poate aduce economii semnificative la bugetul familiei.

Cafeaua de la munca poate fi preparata acasa

Pentru pauza de cafea de la munca, cafeaua de acasa reprezinta o solutie mai sanatoasa, mai ieftina si poate fi mereu calda daca este tinuta intr-un dispozitiv special.

Serviciile aceluiasi furnizor pentru electricitate si gaze

De regula, alegerea aceluiasi furnizor pentru serviciile de electricitate si gaze reprezinta posibilitatea obtinerii unui discount la facturi.

O zi pe saptamana fara cumparaturi

Persoanele care obisnuiesc sa isi faca saptamanal cumparaturile necesare isi pot permite “luxul” de a avea o zi pe saptamana fara cumparaturi pentru a economisi bani.

Nicio farfurie de mancare aruncata la gunoi

Este binecunoscut faptul ca romanii sunt un popor care obisnuiesc sa arunce mancarea, chiar cu oala cu tot. Evitarea acestui comportament aduce economii semnificative la buget.

Haine de calitate si articole electrice si electrocasnice de la magazinele second hand

La second handuri pot fi gasite haine de buna calitate la un pret de 10 ori mai mic decat cel de pe piata, iar amaneturile au produse electrice si electrocasnice la un pret foarte bun.

Stabilirea unui buget saptamanal

Pentru a economisi bani, este necesar ca membrii familiei sa isi stabileasca un buget si sa se incadreze in acesta, precum si o suma minima economisita.

Mesele acasa, mai sanatoase si mai ieftine decat cele la restaurant

Mesele la restaurant nu trebuie sa devina o amintire, ci mai degraba sa fie un motiv de sarbatoare.

Dusul ales in detrimentul baii ajuta la economisirea banilor

O singura baie in cada poate echivala cu 3 sau 4 dusuri, ceea ce inseamna o economie semnificativa la facturile lunare de apa si energie electrica.

Produsele semipreparate costa mult si nu sunt sanatoase

Preparatele la microunde sunt mult mai scumpe decat mancarea gatita in casa si nu sunt foarte sanatoase.

Un aparat de facut paine recupereaza investitia in scurt timp

In loc sa cumpere paine de la magazin zilnic, oamenii pot alege sa isi prepare painea in casa, la un pret mult mai mic si din ingrediente naturale si proaspete.

Inainte de a face o achizitie, este necesara compararea preturilor

Exista site-uri de specialitate care permit compararea preturilor articolelor din magazinele online.

Izolarea locuintei aduce economii la caldura

Izolarea eficienta a locuintei aduce economii semnificative la consumul de caldura iarna.

Concedii in extrasezon

Concediile petrecute in extrasezon sunt mult mai ieftine si frumoase, pentru ca se evita perioadele aglomerate pline de lume.

Pachete TV si de telefonie mai ieftine

Cand vine vorba de internet, nu este loc de economii, dar la pachetele TV si de telefonie, economiile pot fi facute facil.

Alimentarea automata a contului de economii

Deschiderea unui cont de economii poate coincide cu alimentarea automata a acestuia cu o anumita suma de bani din salariu sau alocatie de exemplu, o optiune simpla si eficienta.

Renuntarea la vicii

Nu in ultimul rand, renuntarea la fumat si alcool si mai ales la jocuri de noroc poate aduce economii semnificative la bugetul familiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *