intrebari si raspunsuri credite nebancare

Finantarile de tip credite IFN reprezinta o solutie eficienta pentru persoanele fizice care au nevoie de un ajutor financiar pe termen scurt. Motivele difera de la o persoana la alta, insa nu este important de ce este accesat imprumutul, ci cum poate fi obtinuta suma de bani necesara si la ce riscuri se pot expune persoanele care iau aceasta decizie.

Intrebarile la care cauta raspuns cei interesati sunt numeroase. Noi vom raspunde la cele mai importante, in ideea in care Creditenebancare.ro este site-ul care va informeaza corect in legatura cu orice subiect legat de institutiile financiar nebancare.

Cum se poate aplica pentru un credit nebancar?

Din fericire, pentru un astfel de produs nebancar se poate aplica cu succes, simplu, online. Este suficient ca persoanele interesate sa acceseze site-ul institutiei care ofera credite nebancare si sa completeze online cererea de finantare. Unele institutii ofera inclusiv posibilitatea aplicarii de pe telefonul mobil din aplicatii.

Ce acte sunt necesare pentru a aplica pentru un imprumut nebancar?

Pentru a aplica pentru o finantare nebancara sunt necesare mai putine acte decat cele solicitate de o institutie bancara. Este nevoie de buletin si, de regula si de un extras de cont din ultima luna din care sa reiasa veniturile.

Ce sume pot fi accesate si pentru ce perioada de timp?

Persoanele care opteaza pentru varianta unor imprumuturi urgente, de regula, nu au nevoie de sume impresionante de bani. Institutiile specializate ofera sume cuprinse intre cateva sute si cateva mii de lei ce pot fi rambursate pana la salariu sau pe o perioada de cateva luni.

Care este varsta maxima si varsta minima a solicitantului?

Pentru a obtine credite rapide nebancare, clientii trebuie sa aiba varsta minima de 18 ani si varsta maxima de 75 de ani.

Care este suma minima a veniturilor lunare necesara pentru a obtine banii solicitati?

In functie de institutia nebancara la care apeleaza persoanele fizice, este nevoie de o suma minima lunara de cateva sute de lei pentru a obtine un asemenea imprumut.

Ce alte surse de venit sunt luate in calcul in afara de salariu?

Pentru a obtine imprumuturi rapide nebancare este nevoie ca solicitantii sa obtina veniturile necesare din salariu, dar si din chirii, contracte pe drepturi de autor, contracte de colaborare, PFA si altele.

Este suficient talonul de pensie si buletinul pentru a obtine banii?

Cu siguranta ca si pensionarii, o categorie atat de defavorizata la obtinerea creditelor bancare, pot avea acces la sumele necesare de bani pentru a trece peste situatii dificile, prin prezentarea talonului de pensie si a buletinului.

Se poate obtine un credit nebancar daca persoanele in cauza au fost refuzate de alte institutii financiare?

Decizia de a aproba sau nu credite nebancare fara acte apartin fiecarei institutii in parte, de aceea este foarte posibil ca persoanele refuzate in alte parti sa fie acceptate in unele institutii nebancare care considera ca solicitantul are capacitatea de a rambursa banii.

Ce program au institutiile financiare nebancare?

Institutiile financiare nebancare au un program foarte flexibil, s-ar putea spune chiar non-stop, adica solicitantii pot depune actele pentru imprumuturi nebancare oricand, online.

Se poate aplica pentru o noua finantare daca exista deja un credit in derulare, la aceeasi institutie nebancara?

Regulile institutiilor financiare nebancare sunt destul de clare si, de regula, se refera la rambursarea integrala a sumei imprumutate si costurilor aferente pentru a putea avea acces la o noua finantare.

Ce costuri presupune un imprumut rapid?

Costurile difera de la fiecare institutie nebancara la cealalta, deoarece in cazul contactarii unor credite nebancare pe termen lung, costurile de rambursare vor fi diferite de costurile celor pana la salariu. Institutiile ofera informatii complete despre costuri, dobanda si suma totala de plata, precum si dobanda anuala.

Ce comisioane se platesc pentru un imprumut rapid?

Pentru un imprumut rapid, cele mai multe institutii nu cer comisioane de administrare, singura mentiune fiind ca in situatia cererii extinderii duratei acestuia, se va plati dobanda acumulata pana in momentul intentiei de prelungire, in cazul in care data scadenta nu a fost depasita.

Cum se calculeaza DAE si ce este?

Dobanda anuala efectiva este cea care exprima costul anual total al unui credit, concept impus pentru a permite consumatorilor sa compare costurile mai ales in cazul imprumuturilor pe termen foarte lung. Rolul DAE este acela de a aduce toate costurile unui credit la un numitor comun si de a transforma comisioanele aferente in forma unei dobanzi actualizate.

Cum pot afla clientii soldul la zi?

Cele mai multe institutii financiare nebancare au o sectiune in contul de client sau in aplicatia online unde sunt oferite informatii cu privire la soldul la zi.

Cum si in cat timp afla clientii daca a fost aprobata cererea de finantare?

Raspunsul la aceasta intrebare este destul de simplu. Dupa analizarea cererii prin care se solicita finantare, clientii vor primi un e-mail, un telefon ori o notificare prin SMS referitoare la decizia privind aprobarea.

Cum se intra in posesia banilor?

Clientii pot alege modalitatea in care vor primi banii, fie instant pe card, prin virament bancar sau in numerar la sediul institutiei din orasul in care locuiesc.

In cat timp de la semnarea contractului intra banii in cont?

In functie de politica fiecarei companii financiare nebancare in parte, banii pot fi livrati instant pe card sau pana la maxim 24 de ore, in functie de optiunea aleasa.

Cum pot fi rambursati banii obtinuti prin credit rapid?

Banii vor fi rambursati prin mai multe modalitati – si anume: online prin card din contul de client, prin virament bancar prin orice canal de plata selectat sau in numerar la sediul companiei sau la sediul din orasul de resedinta daca acesta exista.

Exista posibilitatea rambursarii anticipate?

Desigur ca exista aceasta varianta. In cazul institutiilor financiare nebancare nu se percep comisioane de plata anticipata.

Ce se intampla in cazul in care imprumutul nu poate fi rambursat la scadenta?

In cazul in care rata nu poate fi platita la termenul scadent, se poate reesalona si anume, se poate extinde durata imprumutului cu un anumit numar de zile, cu conditia achitarii dobanzii acumulate in momentul intentiei de prelungire.

Ce avans este perceput?

Nu se percepe avans pentru obtinere, ci se pune accent pe sustinerea financiara de urgenta fara avans.

Se pot folosi toti banii imprumutati o data?

Cu siguranta, clientul este liber sa faca ceea ce isi doreste cu suma imprumutata dupa bunul lui plac.

In ce moneda se primesc banii?

Creditele nebancare se acorda in LEI.

Cum se poate inchide o linie de credit?

Daca isi doresc, clientii pot inchide linia de credit in urma unei solicitari si achitarii sumei totale datorata la acel moment.

Ce inseamna creditare responsabila?

Creditarea responsabila este recomandata de catre specialisti tuturor persoanelor care decid sa ia un imprumut nebancar. Prin urmare, trebuie ca potentialii clienti sa fie informati privind conditiile de creditare, costul imprumutului si sunt indemnati sa ia bani numai in cazul in care chiar au nevoie de acea suma, nu pentru a-si satisface un moft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *